Avionul ”Apocalipsei”. Ce se află la bordul aeronavei care poate lansa un atac nuclear

April 2, 2018
556 Views

CNN a urcat la bordul unui avion american, supranumit “al Apocalipsei”, deoarece a fost proiectat ca centru de comandă pentru un atac nuclear în cazul în care SUA sunte lovite de rachete sau bombe nucleare.

Dacă Rusia trimite o rachetă intercontinentală de rază lungă precum recenta testată Satan 2 sau dacă nord-coreenii atacă sediul arsenalului nuclear al SUA, comandanții americani de top au puțin timp la dispoziție să se adăpostească, relatează CNN.

Dar Statele Unite sunt pregătite pentru un astfel de scenariu, iar un general însărcinat cu misiunea unui răspuns la un atac nuclear ar ajunge la bordul unui avion în câteva minute.

Ar putea îndeplini ordinele președintelui SUA și să execute lansarea unui atac nuclear ca răspuns de la bordul unui avion special, echipat numit Avionul Apocalipsei.

”Am un anumit număr de minute pentru a urca în avion, a decola și a ajunge la o distanță sigură înainte ca o rachetă nucleară să lovească” a declarat pentru CNN John Hyten, șeful Comandamentul Strategic al Armatei Americane, aflat la baza aeriană Offutt din Nebraska.

În baza militară există un ceas care îi arată acestuia câte minute sunt de când o rachetă nucleară este trimisă de inamic până la impact, câte minute are la dispoziție să ajungă din birourile de comandă din subteran până la pista de decolare.

Avionul Apocalipsei, numit Navy E-6B, este un avion Boeing 707 creat ca să asigure comanda în cazul unui atac nuclear. Este construit pe platforma unui Boeing 707 și modificat ca post de comandă mobilă pentru un contraatac nuclear.

”Văd acest avion și întreg arsenalul nuclear al SUA ca pe o poliță de asigurare pentru America” a declarat generalul de brigadă, Gregory Bowen, director adjunct al Operațiunilor Globale de la Comandamentul Strategic al Armatei Americane.

”Avionul asigură supraviețuirea noastră ca națiune” a mai spus acesta.

Cu un echipaj mic, centrul de comandă din avion poate funcționa din aer la fel ca unul de la sol, dintr-o bază militară.

”Din acest avion știm unde sunt președintele, toți succesorii săi la această funcție, secretarul Apărării SUA și toți ceilalți oameni importanți”, a mai spus acesta.

Avionul poate fi realimentat și poate rămâne în aer timp de două zile. De asemenea poate comunica cu submarinele americane și transmite ordine sau mesaje fără a ateriza.

”Dacă toate persoanele din centrele de comandă de la sol sunt moarte, putem declanșa un atac nuclear noi de la bord” a mai spus Bowen.

Acesta susține că avionul la fel ca întreg programul nuclear al SUA are rolul de avertisment pentru inamic. ”Este cea mai simplă formă de descurajare. Ne atacați și țara voastră dispare. E simplu.” a mai spus acesta.

sursa pro-tv

Leave A Comment

%d bloggers like this: