Pastele catolic sarbatorit la Cluj

April 1, 2018
695 Views

Sute de credincioşi au participat, sâmbătă seara, la ceremonia de binecuvântare a focului în faţa Bisericii Romano-Catolică „Sf. Mihail” din Cluj-Napoca şi au luat lumină de la preoţi, asistând la slujba de Înviere.

Credinciosii  au dus, dumininică, la Biserica Româno-Catolică “Sfântul Mihail” din Cluj, coşuri cu mâncare pentru a fi binecuvântată de preoţi în ziua de Paşte, conform unei tradiţii vechi.

“Poporul creştin sărbătoreşte din nou, după 40 de zile de post, şi credem că bucatele pregătite pentru cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, Învierea Domnului, trebuie binecuvântate de acel Dumnezeu care ni le-a dăruit. Binecuvântarea bucatelor este un obicei străvechi pe care l-am primit de la strămoşii noştri, datează din secolul al XV-lea şi l-am păstrat cu sfinţenie şi azi în toate bisericile romano-catolice. Aducem la biserică acele bucate care ne sunt dragi, le binecuvântăm la Liturghie şi apoi ne întoarcem cu ele la familii pentru a putea mânca toţi din bucatele sfinţite”, a declarat, duminică, administratorul parohial al Bisericii Romano-Catolice “Sfântul Mihail”, Stelian Veres.

In cosurile cu mancare erau  ouă, vin, cozonac şi diferite alte produse alimentare specifice sărbătorilor pascale

Leave A Comment

%d bloggers like this: