Deputat PNL Sorin Moldovan -Solicit demisia de onoare a președintelui Comisiei de învățământ din Camera Deputaților pentru dublul limbaj

March 30, 2018
737 Views

“Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul Camerei Deputaților, ieri, 29.03.2018, președintele Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport, doamna deputat Camelia Gavrilă se arăta foarte îngrijorată de importanța evaluării psihologice periodice a cadrelor didactice, dar și de problema consilierii psihologice a elevilor.

Deputatul PSD Camelia Gavrilă a atras atenția în plenul Camerei Deputaților asupra importanței evaluării psihologice periodice a cadrelor didactice, a personalului didactic auxiliar și chiar nedidactic, demers ce se cere urgentat la nivel de sistem educațional în întregul său. Pe de altă parte, la fel de importantă este și problema consilierii psihologice a elevilor, unde semnalăm din nou numărul insuficient de consilieri școlari…” se arată în al doilea paragraf al comunicatului de presă.

Personal sunt de acord cu poziția mai sus exprimată de doamna Gavrilă. Problema este că exact domnia sa nu este de acord cu ceea ce susține. Majoritatea PSD-ALDE-UDMR din Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport a votat împotriva unui proiect de lege (Pl-x nr. 292/2017), care se referea la consilierea psihologică din școli, respectiv  un consilier la 400 de elevi și nu 800 cum este în prezent, iar dovada acestui fapt o reprezintă raportul de respingere care a fost adoptat cu 9 voturi pentru și 4 împotrivă.

Doamna Gavrilă, ați avut posibilitatea de a susține creșterea numărului de consilieri psihologici în școli în mod real și nu ați făcut acest lucru, iar acum declarați că susțineți creșterea acestui număr. Cum rămâne cu impactul bugetar pe care l-ați invocat în dezbaterile comisiei?

Doamna președinte, cetățenii români așteaptă răspunsuri și rezolvări la problemele lor, nu declarații care nu au nicio acoperire în realitate. Astfel, în numele grupului PNL vă solicit demisia de onoare din funcția de Președinte al Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport din Camera Deputaților întrucât limbajul dublu pe care îl folosiți trebuie sancționat!” arata        deputatul PNL de Cluj ,Sorin Dan Moldovan 

Leave A Comment

%d bloggers like this: