O parte din strada Kogălniceanu se va numi Jean Calvin

March 29, 2018
458 Views

Consilierul local (UDMR) Gergely Balazs propune promovarea unui proiect de hotărâre prin care piațeta care găzduiește statuia Sfântului Gheorghe, situate între Biserica reformată Calvină și Liceul teologic reformat din str. Kogălniceanu să fie denumită Piațeta Jean Calvin. Propunerea este susținută de Eparhia din Ardeal și de Episcopia Evanghelică Luterană din România.

În referatul de aprobare se arată că: Împlinirea a 500 de ani de la declanșarea Reformei Protestante ne oferă prilejul de a cinsti personalitatea lui Jean Calvin, care a jucat un rol definitoriu în viața culturală a Europei. Denumirea Jean Calvin nu a fost atribuită altei străzi și nu este înscrisă în nomenclatorul străzilor din municipiu.  Având în vedere intenția de a cinsti memoria lui Jean Calvin, un mare teolog din secolul al XVI-lea, fondator al unei confesiuni, solicităm Consiliul local analizarea propunerii de atribuire a denumirii Piațeta Jean Calvin, zonei de pe strada Mihail Kogălniceanu cuprinsă între Biserica Reformată și Liceul Teologic Reformat.

Proiectul se află pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de azi, iar aleșii locali vor decide dacă o parte din strada Kogălniceanu își va schimba denumirea

Leave A Comment

%d bloggers like this: