Presedintele Klaus Iohannis : Masurile protectioniste nu ajuta dezvoltarii globale

March 24, 2018
429 Views

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Preşedintele Klaus Iohannis s-a pronunţat, la Consiliul European, în favoarea comerţului liber şi a subliniat că măsurile protecţioniste nu ajută dezvoltării globale, în contextul discuţiilor din cadrul reuniunii, privind intenţia administraţiei americane de a impune unilateral tarife la importul de oţel şi aluminiu.

“În ceea ce priveşte măsurile anunţate de preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, liderii europeni au exprimat regretul faţă de intenţia administraţiei americane de a impune unilateral tarife la importul de oţel şi aluminiu. Pe de altă parte, au luat notă de decizia preşedintelui Trump de exceptare temporară, până la 1 mai, a Uniunii Europene de la aplicarea acestor măsuri. Preşedintele României s-a pronunţat în favoarea comerţului liber şi a subliniat că măsurile protecţioniste nu ajută dezvoltării globale”, informează Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Şeful statului a arătat că SUA rămân un aliat important al Uniunii Europene şi a exprimat, alături de ceilalţi lideri europeni, convingerea că, urmare a dialogului care va fi derulat pe această temă între Comisia Europeană şi administraţia americană, UE va fi exceptată permanent de la aceste măsuri.

,,,

Leave A Comment

%d bloggers like this: