Noile investigaţii medicale gratuite de care vor beneficia românii conform Contractului-cadru pe 2018 aprobat de Guvern

March 22, 2018
414 Views

Guvernul a aprobat, miercuri, Contractul-cadru de acordare a asistenţei medicale. Acesta va intra în vigoare începând cu 1 aprilie, dată la care românii vor beneficia de servicii în plus, în condiţiile în care sunt asiguraţi ai sistemului de sănătate.
Luna aprilie vine cu mai multe beneficii pentru românii asiguraţi în sistemul de sănătate: vor primi mai multe medicamente compensate şi gratuite, tensiunea lor arterială va putea fi monitorizată timp de 24 de ore inclusiv de către medicii de familie şi vor putea obţine aparate auditive sau proteze fără a sta la cozi, aşa cum e în prezent. Mai precis, îl vor putea trimite prin poştă. Cel puţin aşa prevede proiectul contractului-cadru de asistenţă medicală pentru anul 2018, care va intra în vigoare la jumătatea acestui an.
Concret, în pachetul de servicii medicale de bază pentru asiguraţi se introduc noi servicii care vor fi oferite de medicul de familie. Spre exemplu, aceştia se vor putea ocupa de măsurarea continuă a tensiunii arteriale pentru 24 de ore (Holter-TA), investigaţie care este posibilă acum doar la nivelul medicului specialist. De asemenea, asiguraţii vor putea solicita de la medicii de familie inclusiv eliberarea unor adeverinţe pentru încadrarea în muncă dar şi eliberarea fişei sintetice pentru copilul încadrat în grad de handicap.

Leave A Comment

%d bloggers like this: