Emil Boc -Susținem inovarea pentru că ea creează slujbele viitorului!

March 22, 2018
602 Views

“Acesta e mesajul principal pe care l-am transmis astăzi, în deschiderea Salonului Internațional al Cercetării Științifice, Inovării și Inventicii „PRO INVENT”, organizat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca la Sala Polivalentă. În acest context, amintesc o anecdotă:

Savantul Michael Faraday l-a primit într-o zi pe prim-ministrul britanic.
Prim-ministrul l-a întrebat pe savant despre ce lucrează, cu ce se ocupă. Acesta a răspuns: “Electromagnetism” și a continuat cu detalii, dar s-a oprit brusc. Faraday și-a dat seama că nu are nicio șansă să explice prim-ministrului ce înseamnă electromagnetismul și toate implicațiile sale pentru știință. Astfel, a ales să dea un răspuns scurt:
– Mă ocup cu ceea ce veți taxa dumneavoastră în viitor.

Cu alte cuvinte, autoritățile locale și naționale vor obține resurse din taxele și impozitele care vor fi plătite de cei care inovează. Vorbim despre cercetători, inventatori, universitari, profesioniști din IT și tehnologie în ansamblu, din sectoarele conexe și din noile domenii care vor fi create (sau arii precum inovare societală ș.a.m.d.).

Subliniez astfel că e important pentru administrație să susțină în continuare inovarea.

Cluj-Napoca urmează viziunea Strategiei de Dezvoltare a Municipiului, ai cărei piloni – Universitatea, Inovarea, Participarea – sunt cheie pentru evoluția sustenabilă a orașului nostru. Iar evenimente precum acesta, confirmă încă o dată direcția pe care s-a încadrat municipiul nostru.

Ediția a 16-a a Salonului Internațional al Cercetării Științifice, Inovării și Inventicii „PRO INVENT” se va încheia vineri, 23 martie 2018 și reunește, în cele 73 de standuri de la Sala Polivalentă Cluj-Napoca, universități, institute, centre și stațiuni de cercetare, firme, asociații ale inventatorilor, cât și inventatori persoane fizice din țară și din străinătate. Cele peste 400 de invenții înscrise pentru jurizare acoperă aproape toate domeniile de activitate.

Felicit Universitatea Tehnică pentru continuarea acestui proiect de succes, care aduce în prim plan realizările celor talentați în materie de inovare și tehnologie!” arata edilul clujului Emil Boc

Leave A Comment

%d bloggers like this: