Zile internationale sarbatorite, astazi, 21 martie 2018

March 21, 2018
790 Views

La 21 martie se marchează anual Ziua mondială a sindromului Down, pentru a oferi oportunitatea de a conştientiza problemele cu care se confruntă cei care suferă de acest sindrom.

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) marchează, anual, Ziua internaţională pentru eliminarea discriminării rasiale la 21 martie.

Ziua mondială a poeziei (World Poetry Day) este marcată anual la 21 martie, ca urmare a aplicării unei decizii a UNESCO, emisă în timpul celei de-a 30-a sesiuni susţinute la Paris, în perioada octombrie-noiembrie 1999, potrivit www.un.org.

Ziua Mondială a Teatrului de Păpuşi se sărbătoreşte în fiecare an la 21 martie, începând din 2003, şi este un prilej de a focaliza atenţia comunităţii artistice dar şi a publicului asupra marionetelor, a creativităţii şi inventivităţii exprimate de acestea prin intermediul artiştilor ce le mânuiesc.

Ziua internaţională a pădurilor este marcată, la nivel mondial, în fiecare an la 21 martie.

Ziua internaţională Nowruz este sărbătorită, de peste 300 de milioane de persoane din lumea întreagă, la 21 martie.
Nowruz, cuvânt de origine persană/iraniană, care înseamnă ”zi nouă”, este celebrat la data la care are loc, de regulă, echinocţiul de primăvară, când razele soarelui cad perpendicular pe linia ecuatorului, luminând în mod egal atât emisfera nordică, cât şi pe cea sudică, iar ziua este egală cu noaptea. Nowruz este astfel o celebrare a renaşterii naturii, vestind nu numai prima zi de primăvară, ci şi începutul unui nou an.

Ziua Olteniei este sărbătorită la data de 21 martie, fiind instituită prin Legea nr. 65/2017.

Detalii in sectiunea “Documentare” a cotidianului online Agerpres

Leave A Comment

%d bloggers like this: