Preşedintele Klaus Iohannis : pentru un parcurs durabil, decidentii de politica economica trebuie sa ofere incredere mediului privat

March 21, 2018
383 Views

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că, pentru un parcurs durabil, decidenţii de politică economică trebuie să fie capabili să ofere încredere mediului privat prin măsuri bine fundamentate, transparente şi mai ales predictibile, care să rezolve problemele din economie nu să creeze altele, poate chiar mai mari.

“În calitate de oameni de afaceri dvs înţelegeţi cel mai bine faptul că performanţa mediului de afaceri nu poate fi pentru prea mult timp deasupra calităţii politicilor economice pe care Guvernul le promovează. De aceea, am atras atenţia tuturor guvernelor, dar cu precădere celor trei din ultimul an, că predictibilitatea economică nu este un slogan la care se apelează doar cu ocazia seminariilor. În esenţă, lipsa de predictibilitate atrage şi lipsa de sustenabilitate a performanţelor economice, iar mediul de afaceri ştie cel mai bine că ceea ce se câştigă uşor de multe ori se pierde la fel de uşor. Tocmai de aceea, pentru a obţine un parcurs economic durabil, decidenţii de politică economică trebuie să fie capabili să ofere încredere mediului privat prin măsuri bine fundamentate, transparente şi mai ales predictibile, care să rezolve problemele din economie nu să creeze altele, poate chiar mai mari”, a spus şeful statului, la aniversarea a 25 de ani a Camerei de Comerţ Americane din România (AmCham România).

El a afirmat că AmCham este un partener de încredere al mediului de afaceri românesc, care a contribuit constant la dezvoltarea relaţiilor româno-americane.

“Cooperarea dintre mediul de afaceri român şi cel american poate deveni un autentic vector de competitivitate pentru economia noastră”, a subliniat Iohannis.

Şeful statului a arătat că realizările pe care România le-a înregistrat pe parcursul ultimului sfert de veac în sfera performanţei economice, a democraţiei politice şi a statului de drept reflectă şi un succes al relaţiilor bilaterale dintre România şi SUA.

Leave A Comment

%d bloggers like this: