Inaugurarea noului sediu al Poliției municipiului Câmpia Turzii

March 21, 2018
852 Views

Prefectul județului Cluj, Ioan Aurel Cherecheș, a participat marți, 20 martie
2019, la inaugurarea noului sediu al Poliției municipiului Câmpia Turzii (strada
George Coșbuc, nr. 24). Cu acest prilej, la sediul poliției a devenit operațional
serviciul de eliberare a cazierului judiciar.
Mutarea sediului poliției într-o locație nouă este rezultatul unui protocol
de colaborare încheiat la sfârșitul anului trecut între Instituția Prefectului –
Județul Cluj, Inspectoratul de Poliție Județean Cluj și Primăria municipiului
Câmpia Turzii, inițiatoarea acestui proiect.
Prefectul Ioan Aurel Cherecheș l-a felicitat pe șeful Poliției municipiului
Câmpia Turzii, comisar șef de poliție Dorel Florian Fodorean pentru implicarea
întregii echipe pe care o conduce în finalizarea procesului de mutare a sediului
poliției, precum și pe primarul municipiului Dorin Lojigan pentru inițiativa și
consecvența de care a dat dovadă pentru a pune în practică protocolul asumat.
„Noul sediu al poliției din Câmpia Turzii este unul modern, poate unul dintre
cele mai moderne din țară. Este în primul rând meritul autorităților publice locale,
al consilierilor locali care prin decizia lor au venit în sprijinul locuitorilor
municipiului Câmpia-Turzii. Prin mutarea în noul sediu au de câștigat atât
cetățenii, cât și angajații instituției, polițiștii care își desfășoară activitatea în cele
mai bune condiții. Consider că este un câștig faptul că pentru un eliberarea
cazierului judiciar cei care solicit acest document nu mai trebuie să facă
deplasarea la Cluj-Napoca. Treptat, ne dorim punerea la dispoziția cetățenilor și a
altor operațiuni care privesc eliberarea pașapoartelor sau serviciul de
înmatriculări”, a declarat prefectul Cherecheș

Poliţia municipiului Câmpia Turzii are un nou sediu!

 

Poliția municipiului Câmpia Turzii are, începând de azi (n.r. 20 martie 2018), un nou sediu pe strada George Coșbuc, din municipiu.

Cetățenii pot să solicite eliberarea cazierului judiciar la acest sediu, întrucât, începând de azi, este operațional al șaselea centru de eliberare a certificatelor de cazier judiciar din județ.

 

Azi, 20 martie, la Câmpia Turzii a avut loc festivitatea de inaugurare a noului sediu de poliţie situat pe strada George Coşbuc, nr. 24, imobil pus la dispoziţia instituţiei noastre de către autorităţile publice locale, pentru ca serviciul poliţienesc să se desfăşoare în folosul comunităţii în cele mai bune condiţii.

De asemenea, începând de azi, la sediul poliţiei este operaţional serviciul de eliberare a cazierului judiciar, acesta fiind al şaselea centru de eliberare a certificatelor de cazier judiciar de pe raza judeţului (program funcţionare: https://cj.politiaromana.ro/ro/obtinere-certificatului-de-cazier-judiciar-persoane-fizice).

La noul sediu, polițiștii de acțiuni speciale, criminaliști și rutieri și-au expus tehnica din dotare, iar polițiștii de prevenire au organizat activități pentru cei mici, în cadrul Caravanei ,,Ziua Porţilor Deschise” – proiect care se derulează în fiecare an în preajma Zilei Poliției Române.

La eveniment a participat și Înalt Preasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, care a oficiat o slujbă de binecuvântare a edificiului inaugurat.

Primarul Campiei Turzii ,  Dorin Lojigan a spus :

“Mă aflu astăzi în fața dumneavoastră într-o dublă calitate. În calitate de avocat, care, aproximativ 15 ani de zile am intrat de sute, dacă nu de mii de ori în vechiul sediu al Poliției Municipale. În al doilea rând, în calitate de inițiator a acestui proiect, alături de domnul comisar șef Miron Ciprian. Au trecut șase luni de la semnarea acestui protocol dintre municipiul Câmpia Turzii, Instituția Prefectului Județului Cluj și IPJ Cluj. Un protocol extrem de important pentru dezvoltarea durabilă a municipiului Câmpia Turzii și pentru creșterea servicilor oferite de comunitate. Prin eforturi considerabile depuse de către mine personal și de către echipa mea, am reușit, cu câteva zile înainte de ziua Poliției Române, să punem la dispoziția partenerilor noștri din Poliția Municipiului Câmpia Turzii, un sediu nou și modern, pe măsura muncii pe care o dezvoltă în comunitate.

 

Un nou pas în implementarea protocolului este începerea activității de eliberare a cazierului judiciar prin care cetățenii municipiului Câmpia Turzii nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la Cluj-Napoca pentru a solicita acest document. Sunt convins că prin bunăvoința prefectului Aurel Cherecheș, în calitatea domniei sale de reprezentant al Guvernului României în teritoriu, care își va onora semnătura pusă pe protocolul de colaborare, în curând se vor deschide, așa cum de altfel domnia sa a anunțat mai devreme, și punctele de lucru pentru pașapoarte, permise de conducere și înmatriculări auto. Mă bucur că inaugurarea care are loc aici, s-a înfăptuit cu toate obstacolele puse înaintea noastră de cei care au fost și sunt împotriva dezvoltării municipiului Câmpia Turzii. Mesajele primite de la cetățeni, care ne felicită și ne încurajează pentru eforturile întreprinse în vederea deschiderii acestor servicii, ne determină să continuăm proiectele de dezvoltare durabilă a municipiului nostru. Vreau să-i asigur pe reprezentanții Poliției Române de toată aprecierea și sprijinul nostru, primăria Câmpia Turzii rămânand un partener de nădejde pentru toate structurile autorităților centrale. Sunt convins că prin dezvoltarea de noi birouri și prin creșterea fluenței de cetățeni în zonă, ar putea să se dezvolte mai mult și sectorul economic iar strada George Coșbuc să devină o replică fidelă a străzii Albac din Cluj-Napoca, cu birouri de copiat acte, cu magazine și cu economie locală emergentă. Închei prin a transmite un sincer și călduros “La mulți ani” tuturor polițiștilor activi și în rezervă, cu ocazia zilei Poliției Române. Voi sunteți cei care, prin munca pe care o depuneți, ne asigurați liniștea zilei de mâine iar pentru acest lucru vă mulțumesc”, a concluzionat primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, care este la o nouă reușită, după semnarea contractului privind Tetarom V.

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: