Aproximativ 1000 de clujeni au sărbătorit Ziua maghiarilor de pretutindeni

March 15, 2018
535 Views

Aproximativ 1000 de persoane au mers în marș în centrul municipiului Cluj-Napoca, având steaguri ale Ungariei și ale Transilvaniei și intonând imnuri revoluționare. Ei au sărbătorit astfel Ziua maghiarilor de pretutindeni, reper pe care UDMR încearcă prin inițiativă legislativă, de anul trecut, să-l transforme în sărbătoare națională.

Procesiunea s-a desfășurat fără incidente.

Manifestanții s-au oprit la slujba religioasă din Catedrala Sfântul Mihail, iar apoi s-au deplasat spre fostul Hotel Biasini, unde au fost rostite discursuri și au fost depuse coroane de flori în cinstea revoluționarilor de la 1848.

Printre participanți s-au aflat și președintele CJ Cluj, Alin Tișe, subprefectul Györke Zoltan, consulul general Mile Lajos, Anna Horvath, Olah Emese și Gergely Balazs din partea Primăriei Cluj-Napoca, senatorul Laszlo Attila și deputatul Csoma Botond.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan, a declarat că spre deosebire de alți ani, această sărbătoare se derulează în spirit de liniște, și este momentul să fie uitate neînțelegerile anilor 90 dintre majoritate și minorități.


Leave A Comment

%d bloggers like this: