Emil Boc -Republica Franceză oferă recunoaștere Clujului

March 14, 2018
869 Views

“Am avut onoarea să particip alături de Excelența Sa D-na. Michèle Ramis, Ambasador al Republicii Franceze în România, la o serie de evenimente realizate de comunitatea francofonă de la Cluj-Napoca și Ambasada Franței în aceste zile, pentru a celebra și consolida legăturile strânse care unesc cele două comunități.

În acest cadru, am participat la ceremonia de acordare a distincției Ordinul Național de Merit al Franței în grad de Cavaler doamnei prof. dr. Anca Dana Buzoianu, decan al Facultăţii de Medicină din cadrul UMF Cluj-Napoca – Universitatea de Medicină și Farmacie ” Iuliu Hațieganu ” Cluj Napoca. Recunoașterea oferită astfel de Statul Francez subliniază performanțele primei femei din Cluj-Napoca decorată cu această distincție și totodată, performanța Școlii clujene de medicină, care pregătește profesioniști remarcabili la nivel internațional în toate ramurile acestui domeniu.

De asemenea, am participat cu plăcere aseară la vernisajul expoziției “Francofonia la feminin – 50 de chipuri de femei francofone din Transilvania”, organizată de Institutul Francez la Casino Centru de Cultura Urbana Cluj. Expoziția marchează “2018 – Anul European al Patrimoniului” și luna francofoniei la Cluj. Evenimentul reprezintă un salut simbolic, o recunoaștere din partea comunității francofone pentru 50 de femei – artiste, profesoare, scriitoare, antreprenoare, viitori medici, cadre universitare, studente ș.a. – a căror implicare a fost și rămâne cheie în dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre Cluj-Napoca și spațiul francofon.

Realizată de artistul Nicolas Friess, expoziția onorează locul femeii într-o societate echitabilă, francofonia și oportunitatea pe care o reprezintă limba franceză în Europa. Nu în ultimul rând, prin acest eveniment, comunitatea francofonă care activează la Cluj aduce o recunoaștere patrimoniului orașului, fiecare personalitate având asociat portretului său un loc de patrimoniu din Cluj-Napoca sau o operă de artă.

Întâlnirile Europene din Transilvania continuă astăzi la Cluj-Napoca. Mai multe informații, pe paginile: Institut Français de Cluj și Întâlnirile Europene din Transilvania: Orașe durabile.” arata edilul clujului Emil Boc

Leave A Comment

%d bloggers like this: