Ziua Gărzii Naţionale de Mediu

March 12, 2018
351 Views


Ziua Gărzii Naţionale de Mediu este sărbătorită la 12 martie, fiind instituită prin Ordinul de ministru nr. 224 din 27 februarie 2007, marcând astfel data înfiinţării instituţiei, în anul 2003. Cu acest prilej, au loc evenimente care promovează un mediu sănătos şi echilibrat ecologic, precum şi îmbunătăţirea permanentă a stării factorilor de mediu şi implementarea normelor europene pentru protejarea mediului.

Guvernul României a înfiinţat Garda Naţională de Mediu la 12 martie 2003, aceasta fiind un corp specializat de inspecţie şi control, care urmăreşte respectarea legii în domeniul protecţiei mediului, în scopul prevenirii şi descurajării fenomenelor infracţionale. Înfiinţarea Gărzii Naţionale de Mediu s-a impus ca o măsură pentru conservarea resurselor naturale şi pentru asigurarea unui mediu sănătos, în condiţiile creşterii numărului de factori care poluează mediul, a actelor şi a faptelor infracţionale la adresa fondului forestier şi cinegetic, precum şi a creşterii agresivităţii autorilor acestora, se arată pe site-ul oficial al instituţiei, http://www.gnm.ro.

Garda Naţională de Mediu este o instituţie publică şi funcţionează ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, se arată în Hotărârea nr. 1005/2012 privind organizarea şi funcţionarea Gărzii Naţionale de Mediu. Totodată, Garda Naţională de Mediu coordonează Corpul Voluntarilor de Mediu. AGERPRES

Leave A Comment

%d bloggers like this: