Romania – tara invitata de onoare la Targul International de Carte de la Leipzig

March 12, 2018
1,205 Views

România este în acest an invitată de onoare a Târgului Internaţional de Carte de la Leipzig, cel mai important eveniment european de profil dedicat promovării lecturii şi unul dintre cele mai vechi târguri de acest gen din întreaga lume, care va debuta pe 15 martie.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, transmis vineri AGERPRES, alături de partenerii săi, MCIN a arătat atenţia cuvenită evenimentului, organizând peste 60 de evenimente şi invitând în faţa cititorilor germani peste 40 de autori.

“Târgul Internaţional de Carte de la Leipzig, unde România este ţara invitată de onoare, este unul dintre cele mai importante târguri la nivel mondial. Sunt onorat că Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale este organizatorul prezenţei româneşti acolo. Cu ocazia acestui eveniment, în prag de Centenar al Unirii, îmi doresc să vorbim mai mult despre ceea ce trebuie să fie cu adevărat România europeană, România culturală, România noastră, a tuturor, ca proiect naţional. Poate mai mult ca niciodată, suntem datori nu doar să privim cu atenţie realităţile culturii româneşti, dar să şi înţelegem că Anul Centenarului Marii Uniri ne oferă ocazia unui nou start, ocazia de a celebra cultura în integralitatea expresiilor sale”, a arătat ministrul Culturii, George Ivaşcu, citat în comunicat.

Leave A Comment

%d bloggers like this: