Marșul pentru Viața va avea loc pe 24 martie

March 8, 2018
443 Views

Marșul pentru Viață, eveniment desfășurat anual în Cluj-Napoca, va avea loc în data de 24 martie 2018, de la ora 15.00, în Pța Unirii. Vorbitorul principal va fi Roxana Stanciu, director executiv al organizației European Dignity Watch din Bruxelles, Belgia. 

 

De asemenea, luna martie a fost declarată de organizațiile și comunitățile pro-viață ca fiind ,,Luna pentru Viață”. În Cluj-Napoca, în cadrul Lunii pentru Viață se vor organiza următoarele evenimente, printre care se află și o expoziție stradală pe Bulevardul Eroilor:

 

  1. Lansarea cărții Tudor – o poveste despre adopție de Veronica Iani.

Organizatorii Marșului pentru Viață Cluj-Napoca invită  copii între 3 si 10 ani, alături de părinți și bunici, la evenimentul de lansare a cărții pentru copii: Tudor – o poveste despre adopție, de Veronica Iani. Urmărind viața lui Tudor, un băiețel adoptat în noua sa familie, cartea abordează într-un limbaj accesibil copiilor frumusețea și bucuria pe care adopția o aduce în viața familiilor. Lansarea cărții va avea loc vineri, 9 martie, de la ora 14.30, la Biblioteca Județeană Octavian Goga, unde autoarea va susține pentru copiii prezenți și un atelier de lectură interactiv. Intrarea este liberă!

 

  1. Difuzarea filmului-documentar ,,The Drop Box” (Cutia de aruncat copii)

Avem bucuria să anunțăm premiera filmului “The Drop box”!
Filmul-documentar ,,Cutia de aruncat copii” spune povestea a sute de bebeluși din Coreea de Sud care, abandonați fiind de mamele lor pe străzile Seul-ului, sunt salvați într-un mod inedit de un pastor creștin. Într-o țară a aparențelor, o familie arată lumii întregi ceea ce contează cu adevărat.

Prima proiectare a filmului va fi la Cinema Mărăști, în data de 14 martie 2018, de la ora 19.00.
INTRAREA ESTE LIBERĂ!
A doua proiectare a filmului se va face în data de 21 martie, tot de la orele 19.00, la Cinema Dacia. INTRAREA ESTE LIBERĂ!

 

  1. Expoziția stradală ,,Obiectiv cu vedere spre viață”,ce se va desfășura pe strada Eroilor, în perioada 19-29 martie, aduce în premieră în fața clujenilor poze inedite ale primelor 9 luni de viață. Orice clujean, fără discriminare, va avea șansa să vadă și să cunoască modul în care a fost conceput și s-a dezvoltat în primele luni de viață.

 

Conținutul expoziției constă în 9 fotografii inedite ale omului în cele 9 luni de viață intrauterină, însoțite de informații științifice, care explică fiecare etapă de dezvoltare.

Dr. David Ille, președintele Fundației Clinica Pro Vita, unul dintre organizatorii Marșului pentru Viață: ,,În Cluj-Napoca, luna martie a fost declarată “Luna pentru Viață” de către mai multe ONG-uri (Clinica ProVita, Life Nation, Clujul pentru Viață)  în colaborare cu bisericile creștine. În această lună vom organiza mai multe evenimente sociale: vizionarea  filmului  “The Drop Box“, lansarea  cărții “Tudor-o poveste despre adopție”, expoziția stradală ,,Obiectiv cu vedere spre viață” și Marșul pentru viață; toate pe tema valorizării vieții umane. 

Prin toate acestea căutăm să reamintim societății clujene că viața umană, începând de la concepție și până la moarte, are o valoare intrinsecă inestimabilă, pentru că fiecare ființă umană este creată după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Vrem să atenționăm că eliminarea prin avort a celui mai nevinovat dintre noi, a copilului nenăscut, are consecințe dramatice asupra mamei și tatălui care l-au conceput și,  pe termen lung, asupra întregii societăți. 

Eliminarea nenăscuților fără discernământ are deja consecințe nefaste asupra structurii populației pe grupe de vârstă, în sensul scăderii populației tinere active și a creșterii numărului populației întreținute. Scăderea numărului copiilor, an de an, amenință serios forța creatoare și de muncă a societății noastre și nu putem să ne mai permitem neglijarea acestei realități. Iar deasupra tuturor, trebuie să ne asumăm  că avortul este genocidul care lichidează, în fiecare an, peste 80 de mii copii în România și că nu putem rămâne indiferenți.”

Leave A Comment

%d bloggers like this: