Clujul, in topul oraselor europene in care e cel mai usor sa iti gasesti un loc de munca

March 4, 2018
539 Views

Municipiul Cluj-Napoca este, dupa Praga, orasul din U.E. unde se gaseste cel mai usor un loc de munca, conform anuntului publicat de EUROSTAT, Uniunea Europeana.

Astfel, potrivit sondajului oficial, 72% dintre respondenti – selectati din principalele orase ale Uniunii Europene – au fost de acord ca este usor sa iti gasesti un loc de munca in Praga (Cehia), urmați de locuitorii din Cluj-Napoca. Pe locul trei se situeaza Munchen (Germania) si Bratislava (Slovacia) cu 62%.

Datele Eurostat confirma corectitudinea actualei strategii de dezvoltare a Clujului, elaborata de Primarie impreuna cu experti si cu Universitatile clujene. Aceasta strategie pune accent pe dimeniunea universitara a orasului, pe dezvoltare, inovare, IT, industrii creative, dinamism cultural, pe sustinerea sferei serviciilor in toate domeniile si pe calitatea vietii.

Clujul isi consolideaza statutul de hub tehnologic si centru de inovare cu impact international. Astfel, noi si noi locuri de munca sunt create in fiecare an la Cluj-Napoca, transformand Clujul in cel mai atractiv oras din Romania, de referinta in Centrul si Estul Europei.

Sondajul care sta la baza acestor statistici a fost realizat in cursul anului 2015 de catre organizatia oficiala europeana, aceste concluzii fiind publicate vineri, 2 martie 2018, pe website-ul Eurostat: http://ec.europa.eu/…/products-eurostat-ne…/-/EDN-20180302-1

Leave A Comment

%d bloggers like this: