Emil Boc a anunțat realizarea unui aquapark și a unei baze sportive în Gheorgheni pe 16,5 hectare

February 28, 2018
639 Views

Primarul Emil Boc a anunțat astăzi, în cadrul ședinței de Consiliu Local, că după îndelungi bătălii juridice, Primăria Cluj-Napoca dispune de un teren liber de sarcini în suprafață de 16,5 ha de teren, în administrarea RADP, teren în fosta pepinieră Becaș, cu destinație de zonă verde de agrement, asupra căruia a lansat o propunere de principiu pentru realizarea a două obiective importante de infrastructură: un aquapark și o bază sportivă performantă.

Aquaparkul ar urma să se întindă pe o suprafață de 11-12 ha, iar pe cele 4 hectare va fi amenajată o bază sportivă de fotbal, dar și pentru atletism.

Costul de realizare a bazei sportive s-ar ridica la maxim 1,5 milioane de euro – investiție a municipalității, iar aquaparkul – la 30 milioane de euro, va fi construit în parteneriat cu o firmă privată.

Viceprimarul Dan Tarcea a menționat că toboganele din aquapark vor fi la înălțime de bloc de 6 etaje, și vor fi complimentate cu zone de spa și saună.

”Este o nevoie actuală a Clujului, iar proiectul Băilor Someșeni nu s-a realizat. Nu mai putem aștepta sine die ca proprietarii să facă investiția, pe care o așteptăm în continuare”, a afirmat primarul Emil Boc.

Proiectul a fost aprobat cu unanimitate.

Leave A Comment

%d bloggers like this: