Consiliul Judetean anunta inceperea perioadei de depunere a cererilor de finantare nerambursabila

February 27, 2018
661 Views

Consiliul Judetean Cluj invita organizatiile neguvernamentale si entitatile publice din judet care implementeaza programe si proiecte din sfera tineretului si activitatilor socio-educationale, a sportului, culturii, cultelor religioase, precum si cele din sfera Centenarului Marii Uniri, sa depuna cererile pentru obtinerea finantarilor nerambursabile din bugetul forului administrativ judetean pentru anul 2018.
     Depunerea solicitarilor de catre entitatile eligibile se poate face incepand cu ziua de vineri, 2 martie 2018 si pana in ziua de vineri, 16 martie a.c., ora 13.30, la Registratura Consiliului Judetean Cluj. Avand la dispozitie un interval de 15 zile, toti cei interesati sunt rugati sa consulte noile Regulamente de acordare a finantarilor nerambursabile care au fost aprobate in sedinta deliberativului clujean din data de 31 ianuarie a.c., accesand pagina oficiala de web a Consiliului Judetean, sectiunea Hotarari, http://www.cjcluj.ro/hotarari/1/2018/1.
     „Dorinta noastra este aceea de a sprijini, in conditii de maxima transparenta si corectitudine, cat mai multe proiecte ale entitatilor non-profit, convinsi fiind de contributia benefica pe care acestea o pot aduce la dezvoltarea comunitatilor clujene. Si, pentru ca anul 2018 are o semnificatie aparte, in plus fata de domeniile de finantare deja consacrate, anul acesta vom sprijini si o serie de initiative menite sa marcheze asa cum se cuvine Centenarul” a declarat domnul Alin Tise, Presedintele Consiliului Judetean Cluj.
     In ceea ce priveste sumele alocate pentru sustinerea initiativelor care se incadreaza in domeniile anterior mentionate, pentru programele si proiectele din sfera tineretului si socio-educationale a fost alocata suma de 500.000 de lei, pentru sustinerea structurilor sportive suma disponibila este de 1.200.000 de lei, iar pentru programele, proiectele si actiunile organizate in domeniul cultural s-au alocat 500.000 de lei. De asemenea, unitatilor de cult apartinand cultelor religioase recunoscute legal le-a fost repartizata suma de 2.000.000 de lei iar pentru a marca in mod corespunzator Centenarul Marii Uniri si pentru a facilita organizarea de actiuni si activitati specifice acestui domeniu s-au pus la dispozitie 300.000 de lei.
     Referitor la formularele – tip ce trebuie completate, documentele ce vor trebui anexate in sprijinul cererilor de finantare, precum si alte reguli instituite prin regulamentele specifice, toate entitatile interesate pot consulta aceste documente si prevederi prin accesarea paginii web a Consiliului Judetean Cluj, sectiunea Formulare –  http://www.cjcluj.ro/formulare/.

Leave A Comment

%d bloggers like this: