Presedintele Klaus Iohannis participă la reuniunea informală a CE: Negocierile viitorului buget al UE, printre subiecte

February 23, 2018
401 Views

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, vineri, la reuniunea informală a Consiliului European, la Bruxelles, pe agenda dezbaterilor fiind subiecte legate de negocierile privind viitorul Cadru Financiar Multianual post 2020, precum şi viitoarea componenţă a Parlamentului European pentru 2019-2024.
În ceea ce priveşte viitorul buget al Uniunii Europene post 2020, reuniunea liderilor europeni îşi propune să aducă o serie de clarificări în privinţa calendarului procesului de negociere, priorităţile care vor fi finanţate cu precădere, dar şi disponibilitatea statelor membre de a-şi majora contribuţia la bugetul Uniunii, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

„Preşedintele României va evidenţia importanţa menţinerii unităţii statelor membre în procesul de negociere pentru ajungerea la un acord cât mai curând posibil. În acest context, Preşedintele Klaus Iohannis va sublinia faptul că România, în calitate de ţară care va deţine Preşedinţia Consiliului UE în primul semestru al anului 2019, va acţiona pentru facilitarea unui acord politic în vederea construirii unui buget modern şi eficient al Uniunii Europene după 2020”, se arată în documentul citat.

Leave A Comment

%d bloggers like this: