HEODOR MOISE. EVERYTHING IN WHITE. Vernisaj: 15 februarie 2018, ora 18,oo, Muzeul de Arta Cluj-Napoca

February 13, 2018
637 Views

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează, în perioada 15 – 28 februarie 2018, expoziția Everything in White, cu lucrări ale tânărului artist bucureștean Theodor Moise (pictură, fotografie, instalație).

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 15 februarie 2018, de la orele 18:00, în sălile de expoziții temporare ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca, în prezența artistului, a domnului Răzvan Ion, curatorul expoziției și a domnului Florin Gherasim, muzeograf.

Albul este culoarea absolută care reflectă lumina în mod egal pe toată suprafața de undă a spectrului, creând senzația spațiului continuu. În expoziție, fie că este vorba de fotografie, desen, pictura sau obiect, toate reflectă aceasta idee, așa cum dau mărturie artistul Theodor Moise și curatorul Răzvan Ion.

Everything in White este un exercițiu continuu, o lupta nesfârșită cu idealizarea lucrurilor și de purificare a memoriei personale (Theodor Moise).

În lucrările lui Theodor Moise albul este un imaginar purificator imperfect, penetrabil. El exorcizează, purifică ambianța într-o reprezentare a propriei realități.

Leave A Comment

%d bloggers like this: