Prognoza meteo: iarna se întoarce. Când începe să viscolească, unde se încălzeşte şi ce regiuni vor fi lovite de ploi puternic

February 12, 2018
400 Views

După un episod de iarnă autentică în sud-estul ţării, precipitaţiile iau o pauză luni, pentru ca de marţi vremea să se strice din nou. Lapoviţa şi ninsorile vor cuprinde, mai întâi, vestul ţării şi treptat se vor extinde în toate regiunile. Abia de joi, temperaturile încep să crească.
Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea va fi normală din punct de vedere termic, luni, 12 februarie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0…1 grad în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 8…9 grade în Oltenia şi sudul Banatului, iar cele minime se vor situa, în general, între -10 şi 0 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile Carpaţilor Orientali. Va fi ceaţă izolat, mai ales noaptea, cu precădere în sudul teritoriului.
Marţi se vor semnala precipitaţii, mai ales sub formă de lapoviţă şi ploaie în zonele joase de relief şi predominant ninsori la munte, în extindere treptată, în cursul zilei peste jumătatea de vest a ţării, iar noaptea în majoritatea regiunilor. În sud-vestul teritoriului cantităţile de apă pot fi mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 8 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -6 şi 2 grade.
Minus 4 grade, miercuri

Leave A Comment

%d bloggers like this: