Cluj : Patru confederatii patronale din Romania,Ungaria, Polonia si Slovacia au semnat un acord de cooperare

February 10, 2018
281 Views

 

 

Un acord de cooperare regională a fost semnat vineri, la Cluj, de patru confederaţii patronale reprezentative din România, Ungaria, Polonia şi Slovacia, care au constituit astfel Alianţa patronală a ţărilor est-europene, cu scopul de reprezenta unitar interesele mediului de afaceri din aceste ţări în raport cu conducerea UE.

Preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR), Ioan Lucian, a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Cluj-Napoca, că acest acord dă semnatarilor posibilitatea de a-şi uni forţele.

“Este o zi istorică pentru mediul de afaceri din România, după semnarea documentelor de constituire a Alianţei patronale a ţărilor est-europene, membre UE, de către VOSZ, Employers of Poland, EAS şi UNPR, cele mai reprezentative confederaţii patronale din Ungaria, Polonia, Slovacia şi România. Acestea au stabilit că, prin semnarea acordului, vor putea să-şi unească forţele pentru a reprezenta, cât mai eficient, interesele mediului de afaceri din cele patru ţări în raport cu conducerea UE. Alianţa trebuie să aibă o voce unitară şi puternică în raport cu Bruxelles-ul, precum şi cu mediul de afaceri din orice altă ţară a lumii”, a spus Lucian.

Leave A Comment

%d bloggers like this: