Cluj : Organizarea semifinalei din Salina Turda, o premiera in istoria Eurovision

February 10, 2018
587 Views

Realizarea şi transmiterea în direct a semifinalei Eurovision în Salina Turda, la o adâncime de 90 de metri, reprezintă o istorie absolută în istoria concursului muzical, mai multe televiziuni din străinătate dorind să preia de la TVR imaginile show-ului care va fi difuzat duminică.

Directorul general al TVR, Doina Gradea, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă organizată la Turda, că ideea organizării semifinalei în salină a venit din partea primarului municipiului, Cristian Matei.

“Partenerii internaţionali apreciază curajul TVR de a realiza show-ul în Salina Turda. Mai multe televiziuni din străinătate doresc să preia imaginile de la semifinală. (…) Propunerea de a organiza semifinala în decorul inedit al Salinei Turda a venit din partea domnului primar, un om deosebit de curajos”, a spus Doina Gradea.

Directorul general al TVR a dezvăluit că numeroase personalităţi vor veni la salină să urmărească show-ul, însă numele rămân o surpriză până în ziua spectacolului.

La rândul său, primarul municipiului Turda a afirmat că organizarea în salină a cunoscutului concurs muzical readuce oraşul în atenţia publicului.

“A fost nevoie de mult curaj pentru a realiza acest eveniment. Timp de o săptămână, echipa de organizatori a făcut o muncă titanică şi mă bucur că lucrările sunt aproape finalizate. Vreau să mulţumesc conducerii TVR pentru că a ales să organizeze semifinala alături de noi, iar Turda este, cu această ocazie, în atenţia tuturor”, a spus Cristian Octavian Matei.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Leave A Comment

%d bloggers like this: