Primăria Cluj-Napoca acordă sprijin la plata chiriei pentru persoanele singure și cu risc de marginalizare

February 7, 2018
1,240 Views

Consiliul Local Cluj-Napoca va dezbate în cadrul ședinței de săptămâna viitoare un proiect de hotărâre referitor la acordarea de sprijin la plata chiriei pentru persoanele singure și cele cu risc de marginalizare, care înregistrează venituri foarte mici. Ajutorul va fi acordat pe o perioadă de un an, cu posibilitate de prelungire la doi ani.

Condițiile de bază prevăd ca solicitantul să fi locuit în Cluj în ultimii trei ani, să nu aibă locuință proprie sau să nu fi înstrăinat o locuință în ultimii 10 ani, și să nu fi executat vreo pedeapsă cu închisoarea.

Prin venituri mici a fost luat ca referință nivelul de 1082 de lei pentru persoanele singure sau 783 de lei/membru de familie. De asemenea vor fi luați în calcul tinerii până în 26 de ani proveniți din structurile DGASPC Cluj, care au venituri lunare de până în 1500 de lei.

Vor beneficia de ajutor și victimele violenței domestice.

În funcție de punctajul obținut, ajutorul pentru plata chiriei poate varia între 900 și 1400 de lei.

Proiectul se bazează pe strategia de dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca în perioada 2014-2020, unde se prevede numărul mic al stocului de locuințe sociale de care dispune statul român, circa 1500, adică sub 1,2% din totalul locuințelor din oraș.

 

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: