Reactia Consiliului Judetean Cluj la presupusele prejudicii constatate de Curtea de Conturi

February 6, 2018
644 Views

 ” Din dorinta unei corecte informari a publicului referitor la presupusele prejudicii constatate de Camera de Conturi Cluj pentru anul 2016, precum si cu privire la adevarata intindere a acestora, Consiliul Judetean Cluj formuleaza urmatoarele precizari:
     Nu trebuie confundat Raportul Curtii de Conturi cu Decizia Curtii de Conturi. Intrucât o buna parte din problemele cuprinse in Raport au fost deja rezolvate, inca din timpul controlului, doar cele cuprinse in Decizie mai trebuie rezolvate. A face referire, in acest context, la Raport, in loc de Decizie, e incorect, manipulator si cu scop de dezinformare.
     Decizia Curtii de Conturi nu se refera doar la presupuse prejudicii, ci si la unele nereguli/erori de evidentiere in contabilitate si alte aspecte procedurale, chestiuni radical diferite si care nu pot fi insumate pentru ca ar fi similar cu a aduna mere cu pere.
     Presupusele nereguli si prejudicii nu vizeaza doar activitatea Consiliului Judetean, ca institutie, ci tin si de unele dintre cele peste 40 de entitati publice subordonate CJC.
     Astfel, din totalul de 8 nereguli, doar 2 se refera la Consiliul Judetean iar restul de 6 la institutiile subordonate.
     Din cele 10 masuri referitoare la presupuse prejudicii, doar 4 vizeaza Consiliul Judetean iar restul de 6 privesc institutiile subordonate.
     Valoarea totala a prejudiciilor cuprinse in decizie care privesc activitatea Judetului Cluj (Consiliului Judetean Cluj) este in suma de doar 624.361,25 lei, net inferioara celei vehiculate in spatiul public, din care:
     – suma de 465.603,25 lei (lucrari la drumurile judetene) a fost deja recuperata de catre Judetul Cluj!;
    – pentru suma de 149.758 lei (lucrari Proiect Schi in România – Comuna Baisoara, Judetul Cluj, Dezvoltarea Turismului de iarna in Muntii Apuseni)  Consiliul Judetean Cluj s-a adresat instantei de judecata in vederea anularii masurii;
     – pentru suma de 9.000 de lei (finantarea actiunilor de tineret) s-au intreprins demersurile necesare in vederea recuperarii, respectiv au fost intocmite notificari. In cazul in care suma nu va fi incasata ca urmare a notificarilor, Consiliul Judetean se va adresa instantei de judecata.
     In ceea ce priveste neregulile si prejudiciile legate de activitatea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj, Consiliul Judetean Cluj este cel care le-a reclamat si care a sesizat institutiile abilitate ale statului in vederea recuperarii prejudiciului si sanctionarii celor vinovati.”arata reprezentantii Consiliului Judetean intr-un comunicat de presa

4 Comments

 1. E unul Toma la Consiliul Judetean care freaca menta , toata ziua e pe ziare si pute ca dracu . Ba se mai si plimba din birou in birou sa transmita putoarea ca ne vine sa-i dam in cap . Se tunde o data pe an si umbla cu o pereche de pantaloni un an . La 52 de ani e neinsurat , fara dinti se nespalat
  Fa ceva GABY si scapa-ne de putoarea de toma . Da-i sapun sa se spele ca vomitam de mirosul lui

 2. In birou la diriginti trebuie spor de miros si toxicitate . spor toma 15 %
  brrrrrrrrrrrrrrrrr

 3. Toma sa cauta podul pierdut in capul lui
  Insoara-te ssa te spele nevasta , ia o baba si un pahar de vin , ca bei zilnic

 4. De ce sunt publicate controalele de la Curtea de Conturi asa dupa control ?
  Vad ca ele sunt folosite pentru rafuieli politice , mai ales ca se pot ataca in instanta si abia apoi sunt definitive
  Pacat , ca , Curtea de conturi era o institutie serioasa si trebuie sa fie separata de lupta politica . PACAT

Leave A Comment

%d bloggers like this: