Amenzi de peste 12.000 lei aplicate de polițiști în zona Florești – Gilău

February 5, 2018
281 Views

În perioada 2.02.2018 – 4.02.2018, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești au acționat în Târgul Auto Transilvania, în târgul de animale din Gilău și în zona supermarket-urilor, pentru menținerea climatului de ordine şi linişte publică, prevenirea şi combaterea comerțului ilicit şi cu produse contrafăcute, prevenirea infracţiunilor contra persoanei şi patrimoniului.

Totodată, polițiștii au acționat şi pe linia prevenirii și combaterii tăierilor ilegale de arbori, precum și a faptelor ilegale asociate circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

În perioada menționată, s-au derulat și acțiuni pentru reducerea riscului rutier, în special pe linia depistării conducătorilor auto care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice și care depășesc regimul legal de viteză.

În cadrul acțiunilor, au fost verificate 78 de autovehicule și au fost legitimate peste 100 de persoane. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 12.000 de lei.

Astfel, au fost aplicate 24 de sancțiuni pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 7 dintre acestea referindu-se la încălcarea regimului legal de viteză.

De asemenea, 11 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 12/1990 privind  protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, fiind confiscate articole de îmbrăcăminte, jucării, accesorii telefoane, parfumuri etc., în valoare de 7.500 de lei.

Leave A Comment

%d bloggers like this: