Insolvența și reorganizarea societății Drumuri si Poduri Judetene Cluj, în vizorul consilierilor județeni

January 31, 2018
1,146 Views

Consiliul Județean Cluj intenționează să demareze un plan de reorganizare a activității societății Drumuri si Poduri Judetene Cluj sau de intrare în insolvență, după ce societatea înregistrează datorii mari față de furnizori.

Potrivit consilierului județean Elena Chiorean, orice amânare a deciziei va duce la creștere penalităților și a datoriei. ”Organele de conducere și-au dat dovada lipsei de competență, ar trebui să oprim penalitățile care se adună. Trebuie gândit pe 3 ani un plan de reorganizare și găsit un administrator capabil să redreseze societatea”, a declarat consilierul județean.

Timp de două săptămâni, la nivelul CJ vor fi analizate împreună cu Consiliul de Administrație alternativele pentru salvarea societății.

Directorul Călin Platon consideră că propunerea de insolvență apare devreme fără o analiză mai adâncă. El a argumentat că a făcut cu noul CA un nou plan de administrare pe 4 ani, unde au fost sugerate măsuri imediate și pe termen mediu pentru relansarea activității.

El a cerut să fie luat în considerare și faptul că unele datorii sunt pe termen mediu și lung, nu sunt scandete, către bugetul de stat nu sunt datorii, și nu sunt restanțe la contractele de achiziții pentru investițiile făcute de societate, în schimb sunt datorii mari către furnizori.

”Situația este destul de gravă”, a concluzionat Platon.

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a precizat că nu mai trebuie să fie amânată o decizie cum s-a întâmplat în cadrul societății de pază sau Clujana.

Leave A Comment

%d bloggers like this: