Dezbatere publică pentru bugetul orașului în 2018: Linie de tramvai și troleibuz pe Calea Dorobanților

January 29, 2018
658 Views

Prioritate în bugetul pe anul 2018 al Primăriei Cluj-Napoca, lipsit din start de 30 milioane de euro din cauza Guvernului PSD-ALDE, a reprezentat-o infrastructura și încercarea continuă pentru decongestionarea traficului.

După cum am anunțat deja, va fi demarat studiul pentru realizarea metroului, pentru care se vor aloca 3 milioane de lei din totalul de 10 milioane.

Va fi continuată politica de realizare de noi parkinguri și pasaje supraterane, cum e cel de la Tăietura Turcului, peste linia de cale ferată, și vor fi amenajate sensuri giratorii noi, cum ar fi cel de la strada Mărginașă.

Pentru călători va fi extinsă banda dedicată pentru transportul în comun, pe strada Moților.

Unul dintre participanți a propus utilizarea Căii Dorobanților pentru transportul în comun, mai precis prin realizarea unei linii de tramvai. Ideea a fost agreată de primarul Emil Boc și de Compania de Transport Public, care a sugerat introducerea mai întâi a unei linii de troleibuz cum a fost gândită încă din anii 90.

Prioritate zero va însă realizarea studiului de fezabilitate, planului urbanistic zonal și documentației tehnice în vederea autorizării Centurii Metropolitane Cluj-Napoca, pe cheltuiala primăriei.

Pe lista de investiții a municipalității se află și demararea realizării unor parcuri noi, în zonele Între Lacuri și La Terenuri, modernizarea parcurilor Ştefan cel Mare, I. L. Caragiale, Piaţa 14 Iulie, modernizarea Spitalului Clujana, construirea a două noi creşe şi modernizarea şi extinderea a două grădiniţe din fonduri europene, continuarea proiectului de amenajare a platformelor subterane de colectare selectivă a deşeurilor menajere, implementarea soluţiilor cȃştigătoare la concursurile pentru Turnul Pompierilor și amenajarea malurilor Someşului.

Ca în anii trecuți, va continua politica acordării gratuităților la transportul în comun pentru școlari, pensionari și studenți, susținerea proiectului școală după școală și modernizarea flotei Companiei de Transport Public prin introducerea de autobuze electrice și tramvaie noi.

Leave A Comment

%d bloggers like this: