Tinta de 70% pentru rata de ocupare la grupa de varsta 20-64 ani, pana in 20120 (Program de guvernare)

January 28, 2018
397 Views

Obiectivul principal în materie de ocupare a forţei de muncă, stabilit în contextul Strategiei Europa 2020, este de a atinge ţinta de 70% în privinţa ratei de ocupare pentru grupa de vârstă 20-64 ani, potrivit programului de guvernare 2018-2020.

“Obiectivul principal în materie de ocupare a forţei de muncă, stabilit în contextul Strategiei Europa 2020, este de a atinge ţinta de 70% în privinţa ratei de ocupare pentru grupa de vârstă 20-64 ani. Acest lucru se poate realiza numai prin promovarea unor politici publice coerente şi realiste, care să determine o piaţă a muncii performantă, dinamică şi flexibilă, ceea ce va asigura accesul majorităţii cetăţenilor la locuri de muncă de calitate, în funcţie de competenţele şi abilităţile lor, la venituri decente”, potrivit documentului.

Printre măsurile cuprinse în Programul de guvernare se numără : stimularea creării de noi locuri de muncă; întărirea rolului activ al Serviciului Public de Ocupare (SPO) în relaţia cu angajatorii (POCU 3 ani); organizarea de evenimente relevante pentru piaţa muncii (2 burse generale ale locurilor de muncă, anual).

Leave A Comment

%d bloggers like this: