Salariul minim va depasi 300 euro in 2020; se introduce salariul minim pentru studii superioare (Program de guvernare)

Salariul minim net va creşte anual cu 100 lei, astfel încât în 2020 acesta să fie mai mare decât echivalentul a 300 euro şi se va introduce salariul minim pentru cei cu studii superioare, potrivit Programului de guvernare 2018 – 2020 publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Salariul minim pentru persoanele cu studii superioare urmează să se majoreze, anual, cu 150 lei, net.

“Salariul minim va creşte o dată pe an, aşa cum se întâmplă în toate ţările dezvoltate din Europa: Franţa, Germania, Italia, Olanda. Astăzi în România munca este răsplătită cu 34% din totalul valorii producţiei obţinute, în timp ce capitalul, adică alocarea pentru profit şi recuperarea investiţiei, primeşte 56%. Ţinta pentru 2020 o reprezintă depăşirea pragului de 40% pentru plata muncii din total producţie. În Europa, media este de aproape 50% – 50%”, se precizează în documentul citat.

Pe de altă parte, punctul de pensie va creşte în următorii 3 ani, astfel: în 2018 punctul de pensie va fi 1.100 lei, în 2019 punctul de pensie va fi 1.265 lei, în 2020 punctul de pensie va fi 1.775 lei.

“Această creştere a pensiilor îi va avantaja nu doar pe pensionarii de astăzi, ci şi pe salariaţii de astăzi – pensionarii de mâine, care vor fi încurajaţi să lucreze în România ştiind că la pensie vor avea un fond puternic finanţat, care să le asigure o bătrâneţe liniştită. La toate acestea trebuie să adăugăm şi faptul că astăzi alocarea pentru pensii reprezintă sub 8% din PIB în România, în timp ce în restul Europei media este de 14%”, se mai arată în document.AGERPRES

1 Comments

  1. 2020 – 13 ani in EU = 300 de euro. Autorul acestui articol (fie el si copy/paste ce nu respecta limita de 500 de caractere copiate) de ce nu face un experiment sa traiasca 3 luni cu 300 de euro, doar sa simta pe propria piele cum vor traii romanii… peste 2-3 ani. Dupa o saptamana cu 75 de euro va renunta, ca ii va fi prea foame. Ceea ce va dovedi ca e imposibil sa traiesti cu 300 de euro in 2018, nu mai vorbim de 2020 cand toate vor fi mai scumpe, mai ales gazul/incalzirea dupa Liberalizarea pretului. Amuzant ca Democratii din PSD Lieralizeaza, pe cand Liberalii taie… pensii. E simplu, Romania e condusa de doua partide comuniste, unul mai mare si o umbra. E un comunism stil columbian, nu chinez, unde salarul minim e de la 1 ianuarie 2018 507 euro. Columbian, adica mafiot! Oricum, dupa o vizita in Bogota, iti dai seama ca pana si in tara rapirilor (8 rapiri pe ora) e mai bine decat in orasele Romaniei! Le urez romanilor sa plece cat vad cu ochii, nu e de stat in Romania, decat daca vrei sa lingi, sa furi, sau ambele! Autorul articolului copy/paste poate sa cenzureze acest comentariu, doar e vorba de un site made in Romania!

Leave A Comment

%d bloggers like this: