Clujul se pregătește pentru Olimpiada Internațională de Matematică

January 26, 2018
458 Views

În perioada 3-14 iulie 2018 va fi organizată în România cel mai puternic concurs internațional de matematică din Lume, cu participare din 120 de țări. Clujul va găzdui competiția, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Prima întrecere de acest gen a avut loc chiar în România, în anul 1959, după o inițiativă pornită la Brașov. Țara noastră este și unul dintre liderii mondiali, cu cei mai talentați participanți și a contribuit mult la elaborarea regulamentelor de concurs și la alcătuirea subiectelor.

Primarul Emil Boc a mulțumit organizatorilor pentru că astfel Clujul se alătură unor orașe selecte precum Hong Kong, Rio, respectiv Londra, Sankt Petersburg sau Tokyo, gazde ale competiției.

Olimpiada Internațională de Matematică beneficiază de susținerea Primariei, care deja a achiziționat 700 de bănci necesare în Sala Polivalentă pentru desfășurarea Olimpiadei. Fiecare probă de concurs trebuie să fie desfășurată în același timp de către toți participanții. Încă de anul trecut a fost votat la nivelul Consiliului Local alocarea a 100.000 de euro pentru eveniment.

La conferința de lansare au participat și prof. Valentin Cuibus – Inspector General Școlar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Cluj, de dl. Ioan Cherecheș – prefectul Județului Cluj și de dl. Vakar Istvan – vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj. De asemenea, la eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, ai Societății de Știinte Matematice din România, ai Academiei Române – Institutul de Știinte Matematice, a Universității Babeș-Bolyai și ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca, instituții care s-au implicat și sprijină în continuare organizarea Olimpiadei Internaționale de Matematică aici.

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: