Tot ce trebuie să ştim despre antibiotice. Când trebuie şi când nu trebuie să luăm acest tip de medicamente

January 25, 2018
1,784 Views

Rezistenţa la antibiotice este o problemă tot mai mare la nivel global. Aceasta apare, după cum ştim, din cauza faptului că oamenii au ajuns să ia antibiotice chiar şi în cazurile în care acestea nu au cum să rezolve problema, scrie Gândul.

Pot face mai mult rău decât bine

„Dacă iei antibiotice pentru o răceală sau pentru o ifecţie minoră care nu răspunde la acest tip de medicamente, voi creşte rezistenţa la bacterii în interiorul corpului tău”, explică medicul.
Acest lucru înseamnă că organismul tău nu va mai răspunde la tratamentul cu antibiotice atunci când vei avea cu adevărat nevoie de ele.

Ascultă de medicul de familie

„Dacă te temi de ceva, mergi la medicul de familie, la o asistentă sau un farmacist şi ascultă sfatul lor. Ai încredere în medicul tău. Suntem educaţi astfel încât să nu prescriem mai multe antibiotice decât este necesar”, susţine Chris Van Tulleken.

Ce boli pot trata antibioticele

Infecţii bacteriene
Pneumonie
O serie de infecţii transmise pe cale sexuală
Impetigo
Acnee severă
Infecţii pumonare

Ce boli nu pot trata antibioticele

Infecţiile virale
Durerile de ureche
Durerile în gât
Răcelile
Gripa

Cum să iei antibiotice aşa cum trebuie

Ia doar tratamentul prescris de medicul de familie
Termina întotdeauna tratamentul, chiar dacă începi să te simţi mai bine înainte de terminarea lui
Dacă uiţi să iei o doză din tratamwnt, ia-o cât de repede îţi aminteşti, apoi continuă cursul normal al tratamentului. Dacă se apropie timpul să iei următoarea doză, treci peste cea de care ai uitat, astfel încât să nu rişti să ai de-a face cu o reacţie adversă.

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: