Presedintele Klaus Iohannis : Dorim transformarea Initiativei celor Trei Mari intr-un instrument de impulsionare a atingerii convergentei reale cu UE

January 24, 2018
710 Views

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit marţi, în cadrul întâlnirii anuale cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti, despre importanţa acordată în acest an Formatului Bucureşti şi Summitului Iniţiativei celor Trei Mări, primul vizând domeniul securităţii, iar al doilea dezvoltarea economică a regiunii.

“România va susţine şi va participa activ la Summitul Formatului Bucureşti, de la Varşovia din iunie. El este foarte important pentru susţinerea coeziunii Alianţei şi pregătirea unor rezultate bune pentru statele din Flancul Estic şi pentru NATO ca întreg, la Summitul Aliat din iulie. În ceea ce priveşte Iniţiativa celor Trei Mări, România va dedica toate eforturile sale pentru ca summitul ce va avea loc la Bucureşti, în această toamnă, să fie unul de succes”, a spus preşedintele.

El a adăugat că România îşi doreşte ca Iniţiativa celor trei Mări să atragă o implicare economică mai puternică a Statelor Unite în regiune, dar şi să devină un instrument de impulsionare a procesului de atingere a convergenţei reale cu restul Uniunii Europene.

Leave A Comment

%d bloggers like this: