UE : Facebook, Twitter, YouTube si Microsoft fac progrese in combaterea discursurilor de incitare la ura

January 20, 2018
304 Views

Companiile de IT au eliminat, în medie, 70% din discursurile ilegale de incitare la ură care le-au fost semnalate, relevă a treia evaluare a Codului de conduită privind combaterea discursurilor ilegale de incitare la ură din mediul online, realizată de ONG-uri şi entităţi publice şi publicată vineri, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Începând cu luna mai 2016, Facebook, Twitter, YouTube şi Microsoft s-au angajat să combată propagarea acestui tip de conţinut în Europa, adoptând un Cod de conduită. A treia evaluare a acestui cod arată că se constată că în prezent companiile îşi îndeplinesc într-o mai mare măsură angajamentul de a elimina majoritatea discursurilor ilegale de incitare la ură în termen de 24 de ore.

Totuşi, mai există unele aspecte care trebuie soluţionate, în special lipsa de feedback sistematic către utilizatori.

‘Rezultatele prezentate astăzi arată că platformele online îşi asumă angajamentul luat de a evalua conţinutul care le este notificat şi de a elimina în termen de 24 de ore discursurile ilegale de incitare la ură. Mă adresez companiilor de IT şi le invit să ia măsuri pentru a îmbunătăţi transparenţa şi pentru a trimite sistematic feedback către utilizatori, aşa cum se prevede în orientările pe care le-am publicat anul trecut. De asemenea, este important să existe o serie de garanţii pentru a evita o eliminare excesivă şi pentru a proteja drepturile fundamentale, precum libertatea de exprimare‘, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Andrus Ansip, responsabil pentru piaţa unică digitală.

Leave A Comment

%d bloggers like this: