Klaus Iohannis mai da o sansa PSD-ului si a desemnat noul Premier – Viorica Dăncilă. Cand speranta moare,..

January 17, 2018
559 Views

“Am ascultat foarte multe opinii legate de formarea noului guvern de desemnarea premierului. Astăzi toată ziua am ascultat opiniile şi argumentele politicienilor, dar am reuşit, între întâlniri, să ascult şi opiniile oamenilor simpli, să citesc mesaje inclusiv pe reţele de socializare. Sunt foarte multe opinii şi foarte multe argumente. Sunt argumentele legate de politica partidelor, evident, sunt multe argumente legate de politica internă a României, legate de politica externă şi de securitate a României. Am ascultat şi am citit cu atenţie toate aceste opinii şi argumente şi le-am cântărit. Fiindcă acum trebuie să decid. Dar ce fel de decizie este aceasta pe care trebuie să o iau. În primul rând, această decizie trebuie să fie conformă cu Constituţia şi cu deciziile CCR în materie de desemnare şi aici argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentară. În Parlament, îmi este foarte clar PSD dispune de o majoritate”, a spus şeful statului.

Drept urmare, preşedintele Iohannis a desemnat pentru funcţia de premier propunerea PSD ALDE, în persoana Vioricăi Dăncilă. Iohannis a transmis însă şi un avertisment pentru PSD.

“Acum PSD trebuie să performeze. Românii au mari aşteptări şi eu am mari aşteptări. PSD a promis şi în campania electorală, şi după, lucruri importante, a promis salarii, pensii, şcoli, manuale, spitale, infrastructură, dar până acum prea puţin s-a realizat. Acum PSD trebuie să dovedească că ce a promis face. Avem, la un an de la alegerile parlamentare, care au fost câştigate de PSD, două guverne PSD eşuate. Acum primesc şansa de a dovedi că ştiu ce vor şi stiu cum se face. În continuare îi invit pe cei implicaţi în procedură să se mobilizeze şi să lucreze repede şi bine. Este posibil ca până la 1 februatie întreaga procedură să fie finalizată şi noul Guvern să se apuce de treabă şi să rezolve problemele mai degrabă decât să le încurce.”

Klaus Iohannis mai da o sansa PSD-ului si a desemnat noul Premier – Viorica Dăncilă dar presedintele pierde din popularitate vertiginos.

Pacat. Cand speranta moare , moare totul.

Iata ce spune si Adrian Papahagi

Președintele nu avea dreptul să lase guvernul unei țări de 20.000.000 de locuitori pe mâna unei incompetente. Punct.

Trebuia să-i ceară public borfașului din Teleorman să-i propună un premier vag credibil. Trebuia să se bată, să facă scandal, să protesteze, să riște, să lucreze în culise. În schimb, a recitat neconvingător un punctaj de cinci minute scris de securiștii (mulți din anturajul PSD) care îl consiliază.

Dragnea nu are ce să deconteze: electoratul lui votează și o mătură, dacă e roșie și plătește 50 de lei.

Iohannis, însă, va plăti. Cu greu va mai convinge electoratul urban să îi acorde încrederea în 2019. Până azi, președintele avea un singur merit: că nu era de la PSD. După ce a numit trei premieri PSD din ce în ce mai jalnici, fără a schița o minimă opoziție, acest merit pălește.”

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: