INS: Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu aproape 7% în primele 11 luni din 2017

January 17, 2018
540 Views

În intervalul ianuarie-noiembrie 2017, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut faţă de aceeaşi perioadă din 2016, ca serie brută, cu 6,9%, arată datele comunicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, construcţiile au scăzut cu 8% în primele 11 luni.

Pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 25,1% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 19,9%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,8%.

Pe obiecte de construcţii au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti cu 23,2% şi la clădirile nerezidenţiale cu 14,1%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 68,7%.

Potrivit INS, valoarea lucrărilor de construcţii executate cuprinde lucrări de construcţii noi, reparaţii capitale şi lucrări de întreţinere şi reparaţii curente realizate de operatorii economici cu activitate principală în domeniu (secţiunea F din CAEN rev.2). „Indicii de volum în construcţii se determină prin deflatarea datelor valorice cu indicii de cost în construcţii pe elemente de structură şi pe obiecte de construcţii”, menţionează INS.

Leave A Comment

%d bloggers like this: