Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile vor creşte începând de miercuri

January 16, 2018
343 Views

Temperaturile se vor menţine scăzute până miercuri de când valorile termice vor fi peste limitele normale, ajungând şi la 8 grade Celsius în cele mai multe dintre regiuni. Dar de săptămâna viitoare vremea se va răci iar, potrivit prognozei meteo pentru următoarele două săptămâni, transmisă de meteorologi.
Cea de a doua jumătate a lunii ianuarie este marcată de temperaturi scăzute şi în Transilvania. Începutul intervalului va fi caracterizat de o vreme rece, geroasă în dimineaţa de 16 ianuarie. Apoi, până în 22 ianuarie valorile termice, în creştere semnificativă, se vor situa în general peste cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 2…7 grade şi ale minimelor de -6…0 grade. Va urma o perioadă mai rece în 23-24 ianuarie când vor fi valori medii diurne în jurul a 0 grade şi nocturne de -7…-5 grade. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinţă sunt estimate temperaturi din nou în creştere.

Precipitaţii frecvente -predominant ninsoare, dar trecător şi lapoviţă sau ploaie- se vor semnala în perioada 16-17 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi din nou ridicată şi între 21 şi 23 ianuarie.

La munte, vremea va fi rece, local geroasă, la începutul intervalului. Apoi, deşi vor fi variaţii de la o zi la alta, temperaturile se vor situa în general peste cele climatologic specifice perioadei, cu medii ale maximelor de -2…2 grade şi ale minimelor de -7…-3 grade, valori mai mici fiind posibile în data de 18 ianuarie şi în perioada 23-24 ianuarie.

În intervalul 16-18 ianuarie precipitaţiile vor fi frecvente, moderate cantitativ; vor predomina ninsorile, dar trecător pot apărea şi lapoviţă sau ploi, la altitudini de sub 1400 m. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată şi în perioada 21-23 ianuarie.

Leave A Comment

%d bloggers like this: