Încă un pas spre realizarea liniei de metrou la Cluj-Napoca

January 16, 2018
530 Views

Proeictul de buget pe anul 2018 al Primăriei Cluj-Napoca va cuprinde, printre altele, și finanțarea studiilor de prefezabilitate necesare realizării liniei de metrou pe ruta Mănăștur – Aeroportul Cluj. Pentru acest an a fost prevăzută doar o treime din suma necesară studiilor, estimată la un total de 10 milioane de lei.

Astfel, în 2018 se vor consuma circa 3.400.000 de lei pentru aceste studii.

La nivel global, bugetul municipiului a fost lovit puternic de către Guvernul PSD-ALDE, care a redus fondurile locale cu circa 30 milioane de euro, astfel încât multe dintre proiectele municipalității au fost fazate pe mai mulți ani.

Cel mai probabil continuarea proiectului realizării liniei de metrou va fi făcută din fonduri europene, însă doar după anul 2020, în nouă exercițiu buget european.

Priorități imediate pentru Primăria Cluj-Napoca sunt momentan centura metropolitană și extinderea liniilor de tramvai către zona metropolitană.

În 2018 vor mai demara diverse studii pe domeniul transporturilor, printre care se află și un proiect urbanistic referitor la amenajarea pasajului suprateran peste linia ferată de la Tăietura Turcului.

Leave A Comment

%d bloggers like this: