Daniel Buda -Infrastructura feroviară precară din România produce prejudicii grave economiei naționale!

January 13, 2018
404 Views

Europarlamentarul Daniel Buda trage din nou un semnal de ALARMA “Infrastructura feroviară precară din România produce prejudicii grave economiei naționale!”

“Marii investitori din industria constructoare de automobile semnalează o problemă gravă cu care România se confruntă în domeniul infrastructurii și care generează pierderi uriașe. Pe lângă lipsa autostrăzilor, investitorii atrag atenția asupra stării precare a transportului de marfă pe căile ferate. Din păcate, în România, transportul pe calea ferată se face de 4 ori mai lent decât în statele din vestul Europei.
De exemplu, viteza media în România este de 13 kilometri pe oră, pe o distanță de 415 kilometri de la fabrică. În aceste condiții, cei din industria auto privesc cu reticență o posibilă investiție în țara noastră dat fiind că ei trebuie să opereze pe o piață extrem de competitivă. Cu toate că industria auto din România asigură 13 % din PIB și generează locuri de muncă pentru 206 000 de angajați, acest sector continuă să fie gestionat într-o manieră deficitară.

Am solicitat Comisiei Europene, printr-o întrebare cu solicitare de răspuns scris, să îmi transmită care sunt instrumentele financiare puse la dispoziție de către UE pe care le pot accesa autoritățile române în vederea demarării investițiilor în domeniul infrastructurii feroviare. Vă voi reda răspunsul Comisiei de îndată ce îl voi primi.” arata euroalesul clujean

Leave A Comment

%d bloggers like this: