Emil Boc, audiat la DIICOT în dosarul medicului Lucan. “Dacă domnul Ungureanu, va continua cu calomnii la adresa mea, îl voi acţiona în judecată” a spus Emil Boc.

January 10, 2018
624 Views

Primarul  Emil Boc, a declarat, miercuri, după ce a fost audiat ca martor în dosarul medicului Lucan, că hotărârile privind clinica doctorului au avut ca scop dezvoltarea oraşului, precizând că primăria nu a favorizat pe nimeni.

“Am spus că am o relaţie de respect profesional şi instituţional, având în vedere prestigiul şi calitatea domnului profesor. La Cluj, toţi investitorii, inclusiv Lukmed, dacă au cadru legal sunt sprijiniţi de Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Dacă nu există cadru legal, cererile nu sunt acceptate. La fel şi în cazul domnului Lucan: acele solicitări care au avut suport local au fost promovate către Consiliul local, iar altele care nu au avut suport legal au fost oprite şi s-a stabilit ce trebuie făcut conform legii”.

Întrebat dacă s-a respins vreo solicitare a clinicii medicului Lucan, Boc a spus: “Da. Începând cu 2014 se află pe rolul primăriei şi consiliului local o solicitare de cumpărare a terenului care nu a fost încă aprobată. Iniţial a fost respinsă. Există o divergenţă cu modul de evaluare a terenului. Lukmed a înţeles acest lucru, domnul profesor Lucan la fel, şi s-au conformat solicitărilor legale cerute de Primăria municipiului Cluj Napoca”.

Emil Boc a precizat că au fost patru hotărâri aprobate privind clinica lui Lucan, precizând că prima a fost avizată în anul 2004, când Gheorghe Funar era primar al Clujului, decizie pe care actualul edil susţine că o consideră legală.

“Acea hotărâre de consiliu local prin care se stabilea durata asocierii la 45 ani, preţul la 70 de euro pe metrul pătrat şi obiectul asocierii – contruirea unei clinici în domeniul urologiei – a fost o hotărâre care reflecta aceasta viziune de dezvoltare a oraşului. Obiectul hotărârilor a fost să detalieze cum se plătesc cei 70.000 euro stabiliţi în hotărârea de consiliu din perioada dlui Funar. În al doilea rând, s-a permis asocierea şi cu alţi agenţi economici pentru a putea realiza clinica. (..) S-a modificat durata de asociere pe durata existenţei clădirii pentru că nu exista susţinere din partea altor investitori dacă nu erau condiţii pentru o perioadă mai lungă de timp. Contractul permitea, cu acordul părţilor, să se prelungească durata asocierii. Motivaţia a fost aceea de găsire a investorilor care ar putea susţine financiar realizarea clinicii. Aceste modificări de hotărâre au venit să dea posibilitatea investorului să finalizeze clinica în scopul pentru care a fost închiriat terenul. (..) Primăria Cluj Napoca, nici în mandatul domnului Funar, nici în mandatul meu, nu a urmărit să favorizeze pe nimeni, doar să ofere suport legal tuturor investitorilor”, a declarat Emil Boc.

Referitor la acuzaţiile aduse la parlamentarul Emanuel Ungureanu, potrivit căruia medicul Lucan ar fi fost protejat de edilul de la Cluj, Emil Boc a declarat: “Ce am în guşă am şi în căpuşă. Nu am nimic de ascuns. Dacă domnul Ungureanu, după această prezenţă a mea aici, va continua cu calomnii la adresa mea, îl voi acţiona în judecată”.

“A venit la primărie de mai multe ori decât alţi funcţionari, a beneficiat de ajutor bănesc prin asociaţiile pe care le reprezintă, e permanent prin birourile primăriei”, a mai spus Boc despre Ungureanu.

1 Comments

  1. Ella said: "Sa-i faca plangere Boc lui Ungureanu , ca amul acuza pe toata lumea / Pai el n-a fost angajat la Lucan ? A facut asa - a muscat mana ce l-a hranit iat Lucan l-a hranit si pe el si pe Moga si pe Suciu Ce nume are -Emanuel , nu-i pocatt?".

Leave A Comment

%d bloggers like this: