“Bacalaureat”, de Mungiu – cel mai bun film străin la gala National Society of Film Critics din SUA

January 10, 2018
404 Views

Lungmetrajul “Bacalaureat”, de Cristian Mungiu, a primit premiul pentru cel mai bun film străin la ediţia de anul acesta a galei organizate de prestigioasa National Society of Film Critics (NSFC) din SUA, potrivit Variety.
La aceeaşi categorie de premii, care au fost decernate sâmbătă seară, au mai fost nominalizate lungmetrajele “Faces Places”, de Agnes Varda, şi “BPM (Beats Per Minute)”, de Robin Campillo.
“Bacalaureat” spune povestea lui Romeo Aldea, medic într-un oraş mic din Transilvania, care depune toate eforturile pentru ca fiica sa, Eliza, să fie acceptată la o universitate britanică. Pentru îndeplinirea condiţiilor de acceptare îi lipseşte doar un mic pas, care nu ar trebui să îi pună probleme: să ia bacalaureatul. Totul se complică în momentul în care, în drum spre şcoală, Eliza este agresată. Cu toate că nu i se întâmplă nimic extrem de grav, năpădit de teama că fiica lui ar putea eşua la examen şi că diploma de bacalaureat nu va fi trimisă la timp, tatăl fetei începe să acţioneze uitând, totuşi, că în acest mod încalcă toate principiile pe care i le-a insuflat fiicei lui.
Pentru acest lungmetraj, Cristian Mungiu a primit premiul pentru regie la ediţia din 2016 a Festivalului de Film de la Cannes.

Leave A Comment

%d bloggers like this: