Secretarul general al ONU salută redeschiderea canalului de comunicare dintre Phenian şi Seul

January 4, 2018
796 Views

Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a salutat, joi, redeschiderea canalului de comunicare dintre Phenian şi Seul, a anunţat Farhan Haq, purtător de cuvânt al Naţiunilor Unite, relatează Abc News.
”Antonio Guterres a salutat redeschiderea unui canal de comunicare intercoreean. Întotdeauna, existenţa unui dialog între Coreea de Nord şi de Sud este un element pozitiv”, a declarat purtătorul de cuvânt al ONU.
Cu toate acestea, Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU, a afirmat că acest dialog nu ar rezolva criza din regiune, dacă dialogul dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud nu vizează denuclearizarea Peninsulei Coreea.
Coreea de Nord a anunţat, miercuri, că a redeschis canalul de comunicare cu sud-coreenii, după ce liderul Kim Jong-Un a apreciat răspunsul Seulului la oferta sa de pace în vederea Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang 2018.
In februarie 2016, Coreea de Nord a întrerupt două canale de comunicare inter-coreene – o linie telefonică instalată la biroul de legătură din localitatea de armistiţiu şi un canal militar – în semn de protest faţă de închiderea unui complex industrial comun.
Niciuna dintre cele două părţi nu a clarificat dacă denuclearizarea Peninsulei Coreene va fi abordată în timpul viitoarelor discuţii.

Leave A Comment

%d bloggers like this: