SNFP : Proiectul de buget pentru 2018, act normativ premergator disponibilizarilor in cadrul administratiei publice

December 20, 2017
726 Views

Proiectul de buget pentru anul 2018 este un act normativ premergător disponibilizărilor colective în cadrul administraţiei publice locale şi centrale, consideră Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP).
“Atragem atenţia că sumele proiectate pentru cheltuielile de personal aferente anului 2018 (care au crescut cu un procent mult mai mic decât necesarul) vor obliga angajatorii publici să aplice dispoziţiile art. 5 din OUG 90/ 2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare în anul 2018…, în sensul că, pentru a se putea încadra în buget şi pentru a plăti integral drepturile de natură salarială, vor fi nevoiţi să aprobe numărul maxim de posturi în funcţie de sumele alocate pentru cheltuielile cu personalul. Prin urmare, creşterea salariului minim pe economie precum şi majorarea salariului brut al angajaţilor pentru a nu li se diminua salariul net ca urmare a aplicării noilor reglementări din Codul Fiscal ar obliga angajatorii să aloce pentru cheltuielile de personal un buget mult mai mare decât cel indicat prin proiectul de act normativ privind bugetul pentru anul 2018”, reiese dintr-un comunicat al SNFP remis, marţi, AGERPRES.

În context, SNFP face apel către toţi parlamentarii pentru a analiza şi a hotărî majorarea fondului de salarii în vederea prevenirii concedierilor colective din administraţia publică.

Proiectul bugetului de stat şi al asigurărilor sociale de stat pe anul 2018 este dezbătut, începând de luni, în plenul Parlamentului iar votul final este programat pentru 21 decembrie.

Comisiile reunite de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat, vineri, cu 17 voturi pentru şi 14 împotrivă, raportul asupra proiectului de buget de stat pe 2018.

Leave A Comment

%d bloggers like this: