Scandalul dintre Consiliul Judetean Cluj si Aeroportul Cluj, CONTINUA.

December 20, 2017
809 Views

Scandalul dintre Consiliul Judetean Cluj si Aeroportul Cluj , CONTINUA

Printr-un comunicat de presa Consiliul Judetean Cluj ne anunta ca :

” Conducerea Aeroportului a refuzat să permită accesul comisiei de recepție pe amplasamentul pistei de 2100 de m.

Miercuri, 20 decembrie 2017, comisia de recepție finală a obiectivului de investiții „Pistă de decolare-aterizare de 3500m – Etapa I și suprafețe de mișcare aferente” s-a deplasat la Aeroport pentru a vizita amplasamentul. Scopul vizitei era acela de a întreprinde verificările la fața locului și celelalte demersuri necesare în vederea recepționării pistei.

Din păcate însă, conducerea Aeroportului a decis să nu permită accesul membrilor comisiei pe amplasamentul obiectivului de investiții, împiedicând astfel îndeplinirea operațiunilor legale premergătoare recepționării pistei și fără de care recepția nu poate avea loc.

Mâine, joi, 21 decembrie 2017, comisia de recepție se va deplasa din nou la Aeroport pentru a îndeplini atribuțiile care i-au fost încredințate în vederea realizării recepției finale.

În situația în care comisia va fi din nou împiedicată să își îndeplinească atribuțiile legale Consiliul Județean Cluj, în calitate de proprietar și de beneficiar al acestei investiții, va întreprinde demersurile legale care se impun, inclusiv cele reglementate de legislația penală, pentru a finaliza procedura de recepție.

Reamintim faptul că, pentru a fi respectată legislația în vigoare și pentru ca noua pistă de 2100 de m să fie legal folosită de către Aeroport, se impune să se realizeze recepția finală a acesteia și, ulterior, includerea în domeniul public al județului. De altfel, acest lucru a fost solicitat imperativ inclusiv de Curtea de Conturi. Abia ulterior Consiliul Județean va putea ca, prin hotărâre, să transmită Regiei Autonome Aeroportul Internațional „Avram Iancu” dreptul de administrare a acestui obiectiv asupra căruia Aeroportul nu deține în prezent niciun titlu.’

In repica reprezentantii Aeroportului  Cluj arata

” Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj asigură întreaga disponibilitate și cooperare pentru realizarea recepției finale la obiectivul de investiții Pistă de decolare-aterizare 3500m – Etapa 1 și suprafețe de mișcare aferenteRealizarea recepției finale a obiectivului a fost solicitată de către Aeroport încă din data de 25 august 2017.

Cu privire la deplasarea Comisiei pentru recepția finală în data de 20.12.2017 la sediul Aeroportului în vederea derulării activităților specifice de recepție finală, s-a constatat că nu sunt îndeplinite condițiile obligatorii stabilite de HG nr. 343/2017, întrucât în conformitate cu prevederile art. 25 alin.(2) din HG: „reprezentanții executantului și ai proiectantului participă, în mod obligatoriu, în calitate de invitați, la recepția finală”.

La data de 20.12.2017, Comisia de recepție finală stabilită prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Cluj nu a asigurat prezența tuturor persoanelor menționate de HG nr. 343/2017. Acest aspect a fost constatat și comunicat conform documentelor anexate prezentului comunicat de presă.”

AEROPORT COMUNICAT 1

AEROPORT ADRESA 2

 

1 Comments

Leave A Comment

%d bloggers like this: