MAI : Platforma nationala pentru reducerea riscurilor la dezastre a devenit operationala

December 20, 2017
751 Views

Platforma naţională pentru reducerea riscurilor la dezastre a devenit operaţională marţi, când a avut loc prima şedinţă de lucru, în prezenţa secretarului de stat în MAI Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Platforma naţională pentru reducerea riscurilor la dezastre este un organism consultativ din care fac parte reprezentanţi ai ministerelor şi instituţiilor publice cu responsabilităţi în gestionarea diferitelor tipuri de risc, dar şi organizaţii nonguvernamentale, instituţii culturale, ştiinţifice, sindicale şi alţi reprezentanţi ai societăţii civile.

Potrivit unui comunicat de presă al MAI, scopul platformei este acela de a reduce mortalitatea şi numărul persoanelor afectate de dezastre, reducerea pierderilor economice şi daunelor asupra infrastructurii critice.

Un alt obiectiv foarte important este creşterea accesului populaţiei la sisteme de avertizare timpurie în cazul producerii unor dezastre.

Prin operaţionalizarea platformei se asigură îndeplinirea obligaţiilor asumate de România la Conferinţa Mondială pentru Reducerea Dezastrelor din Japonia ca parte semnatară a Declaraţiei de la Hyogo şi alinierea la bunele practici ale celor 83 de state care au constituite platforme naţionale. AGERPRES

Leave A Comment

%d bloggers like this: