Două societăți comerciale amendate pentru că vindeau brazi

December 18, 2017
624 Views

În perioada 12.12. – 15.12.2017, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul combaterea delictelor silvice, împreună cu jandarmi și reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, au acționat în incinta supermarketurilor  care comercializează pomi de Crăciun care provin din import precum și exploatați de pe teritoriul național,  ocazie cu care s-a verificat modul îndeplinirii condițiilor legale referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea acestora.

În acest context, polițiștii au verificat 7 societăți comerciale și 5 mijloace de transport, fiind legitimate 14 pesoane.

Pentru neregulile constate au fost aplicate două sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de 10.000 lei.

Astfel, la data de 13.12.2017, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul combaterea delictelor silvice, au efectuat un control la o societate comercială din Cluj-Napoca care oferea spre vânzare pomi de Crăciun proveniți din exploatare de pe teritoriul național, ocazie cu care s-a constatat faptul că societatea comercială nu respectă prevederile legale în vigoare, prin aceea că nu deține registru de evidență a intrărilor și ieșirilor de materiale lemnoase.

Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice,   sancțiunea conravențională fiind în valoare de 5.000 lei.

La data de 14.12.2017, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul combaterea delictelor silvice împreună cu  jandarmi și reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere Cluj,  au efectuat un control la o societate comercială cu punct de lucru în localitatea Florești,  jud. Cluj, care comercializa pomi de Crăciun proveniți din import, fără a deține Acord de distribuire și utilizare a documentelor cu regim special, registru de intrări ieșiri pentru materiale lemnoase și nici programul Sumal, nerespectând prin aceasta prevederile H.G. 470/2014 și Legea 171/2010.

Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice,   sancțiunea conravențională fiind în valoare de 5.000 lei.

Leave A Comment

%d bloggers like this: