Schimb de experiență al salvamontiștilor clujeni și polonezi

December 14, 2017
385 Views

Cinci membri ai Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, instituție publică de interes județean subordonată Consiliului Județean, au participat în perioada 5-10 decembrie 2017 la un schimb de experiență cu omologii polonezi din Voievodatul Malopolska, în zona stațiunii montane Zakopane.
„Expertiza partenerilor polonezi în ceea ce privește turismul montan și, implicit, salvarea pe munte, este unanim apreciată printre cunoscători, motiv pentru care apreciez inițiativa de a prelua din experiența acestora ca fiind mai mult decât binevenită” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.
Salvatorii montani clujeni au participat împreună cu salvatorii montani din Zakopane la o serie de exerciții de salvare din telescaun, exerciții de salvare din zona montană înaltă, căutare, evacuare și transport în zone înalte cu risc ridicat de avalanșe, cursuri de citire a zăpezii și de calculare a riscului de avalanșă.
Acțiunea face parte dintr-un proiect început în urmă cu patru ani de către salvatorii montani români și cei polonezi. Proiectul este susținut de Consiliul Județean Cluj, fiind parte a colaborării aprofundate dintre județul Cluj și voievodatul Malopolska, regiuni înfrățite încă din anul 2005.

Leave A Comment

%d bloggers like this: