Președintele Klaus Iohannis, la reuniunea Consiliului European; pe agendă – apărarea, securitatea, migrația și Brexit-ul

December 14, 2017
621 Views

Președintele Klaus Iohannis va participa joi și vineri la reuniunea Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale, remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, pe agenda reuniunii se vor afla subiecte privind domeniul apărării și securității, dimensiunea socială a Uniunii Europene, educația și cultura, respectiv politica UE în domeniul migrației. Totodată, vor avea loc discuții referitoare la procesul de retragere a Marii Britanii din UE.

În marja Consiliului European, șeful statului va participa la Summitul Euro+, la care vor lua parte și statele membre UE non-euro.

În ceea ce privește domeniul securității și apărării, în cadrul reuniunii va fi lansat formal instrumentul de Cooperare Structurată Permanentă (PESCO).

Președintele Iohannis va reitera angajamentul țării noastre de a participa la operaționalizarea PESCO, subliniind faptul că implementarea acestui instrument ar trebui să conducă la o dezvoltare mai eficientă a capabilităților militare, inclusiv prin evitarea duplicării cu NATO, precum și la creșterea coeziunii între statele membre UE.

De asemenea, șeful statului se va pronunța pentru aprofundarea și extinderea cooperării UE-NATO, atât prin implementarea Declarației de la Varșovia, cât și prin adoptarea de noi măsuri în zona mobilității militare și a combaterii terorismului, se precizează în comunicat.

Leave A Comment

%d bloggers like this: