Emil Boc a semnat alături de primarii clujeni certificatul de naștere al Centurii metropolitane Cluj-Napoca

December 11, 2017
1,644 Views

Emil Boc a semnat astăzi ”certificatul de naștere” al Centurii metropolitane Cluj-Napoca, la scurt timp după ce anunța că este dispus să aloce din bugetul local suma de 4 milioane de euro în vederea realizării documentației și studiilor prealabile, după doi ani de întârzieri consemnate în dreptul Guvernului României.

Primăria Cluj-Napoca va realiza studiile necesare în colaborare cu primăriile Florești, Apahida și Gilău, care vor fi străbătute de cei 38 de kilometri de șosea, de la autostrada A3 la centura ocolitoare Vîlcele-Apahida.

La semnarea protocolului au fost prezenți și viceprimarul Dan Tarcea, viceprimarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, primarul Gilăului, Dumitru Sfârlea, primarul Grigore Fati al Apahidei, secretarul de stat Mircea Bibanu și directorul CNAIR Șerban Ioniță, directorul Direcției Dezvoltare Locală a Primăriei Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean.

Autoritățile locale au termen până în 2019 să facă rost de cele 15 avize și să efectueze exproprierile necesare, iar CNAIR trebuie să realizeze centura până în 2023 pentru a obține cei 150 milioane de euro fonduri europene.

Primarul Emil Boc a declarat că centura este soluția pentru decongestionarea traficului, pentru realizarea spitalului regional de urgență, respectiv deblocarea proiectelor imobiliare care stagnează din lipsa unor soluții alternative pentru trafic.

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: