Cluj-Napoca pierde 28 de milioane de euro din bugetul pe 2018

December 11, 2017
901 Views

Primarul Emil Boc a avertizat că municipiul Cluj-Napoca pierde 28 de milioane de euro din bugetul pe anul 2018 şi riscă să renunţe la unele investiţii, făcând apel la toţi parlamentarii de Cluj să susţină la dezbaterile pe proiectul de buget pe anul viitor majorarea cotelor din impozitul pe venit.
Emil Boc a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că cei 28 de milioane de euro reprezintă o treime din bugetul de investiţii al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2018, transmite corespondentul MEDIAFAX.
”Aşa cum arată proiectul Legii Bugetului pe anul 2018, trimis spre aprobare în Parlament, municipiul Cluj-Napoca este văduvit de 28 de milioane de euro. Această pierdere rezultă din diminuarea cotelor din impozitul pe venit care revin municipiului Cluj-Napoca şi ne exprimăm speranţa să nu fie adoptat bugetul în această formă. Am trimis un amendament tuturor parlamentarilor de Cluj, indiferent de orientarea politică, şi le-am cerut să respingă în Parlament această propunere şi să susţină majorarea cotelor din impozitul pe venit de la 43% la 60% pentru a nu pierde banii. Cei 28 de milioane de euro reprezintă o treime din bugetul de investiţii al municipiului pe 2018. Am decis să nu majorăm taxele locale pe anul viitor, dar suntem într-o situaţie imposibilă. În 2018 intră în lucru parkinguri, centura metropolitană, lărgirea unor artere, reabilitarea unor poduri şi dacă lucrurile nu se schimbă vom renunţa la unele obiective de investiţii”, a spus Boc.
Acesta a subliniat că susţine politica de coeziune şi solidaritate cu alte regiuni ale ţării, dar nu prin jefuirea administraţiilor locale care sunt eficiente şi produc resurse financiare.
”În Parlament se poate bloca această iniţiativă din Legea Bugetului de Stat pe anul 2018”, a spus edilul Clujului.

1 Comments

  1. Finlandina said: "Municipiul pierde 280 de milioane de euro, asta sa nu spun mai mult, nu doar 28, prin incapacitatea manageriala, diplomatica si "smart+intelligence" de a atrage companii internationale de prestigiu in productie pentru export. Se rad ungurii din Debrecen, oras jumate cat Cluj-Napoca, dar cu buget mai mare, FARA IMPRUMUTURI, asa cum ii place lui Boc sa socoteasca bugetul anual. Pai in primul rand un imprumut trebuie returnat. La fel DOBANZILE, PENALIZARILE, CHELTUIELILE etc! CLuj-Napoca trebuia sa sara de zece ani de 1 miliard de euro buget anual, FARA imprumuturi. Ca tot am pomenit de unguri, ei aduc TESLA, ce va exporta pe toata TERRA din Ungaria!!!!! De ce nu ii aduce Clujul? Sau alte companii cu potential mondial la export!? Raspunsul il regasiti in prima fraza! Feel free not to publish!".

Leave A Comment

%d bloggers like this: